En blogg om neuroledarskap

För mig själv, men inte ensam

För mig själv, men inte ensam

Eva står mitt i klivet över tröskeln till ännu en sommarledighet. ”En sak jag behöver göra då är att vara ensam. Att möta mig själv, reflektera över mig själv, och känna efter hur jag har det. Lite mer på djupet än jag förmår i vardagen.” Läs mer i månadens ledare.

Effektiva team har ett gemensamt syfte

Effektiva team har ett gemensamt syfte

En vanlig ingrediens när Lars-Johan coachar team eller ledningsgrupper är att bidra till att teamet enas kring sitt syfte. Varför man finns och ska samverka som grupp. Forskning på effektiva team visar nämligen att en av de viktigaste komponenterna är att teamet har ett gemensamt syfte.

Vem är du, just nu?

Vem är du, just nu?

Vem är du, egentligen? Här berättar Eva om hur vår identitet påverkar vad vi anser att vi klarar av och hur viktigt det är med psykologisk flexibilitet för att snabbt kunna växla mellan våra “identiteter”.

Den mest utvecklande timmen på dagen

Den mest utvecklande timmen på dagen

Den Gyllene Timmen skapar ett ramverk för hur du kan tänka och göra för att bygga en kultur inom dig själv – och som kan få spridningseffekter till andra. Det är en timme som kan främja din utveckling i en arbetskontext, men även i privata situationer.

En meningsfull del av något större

En meningsfull del av något större

Läs Evas ledare i nyhetsbrevet för februari. ”Det har skavt i mig ett bra tag. Vissa dagar mer än andra, och jag kan inte längre förtränga det; låtsas som ingenting eller distrahera bort det. Det stirrar mig rakt i ansiktet: mitt behov av att bidra mer än jag gör.”