Nyfiken på komplexitet

5 sep, 2019 | Kultur & Organisation

För den som är nyfiken på sig själv och sina reaktioner finns det få saker som är så intressanta som att samarbeta med nya människor i en uppgift där det inte finns något givet svar, utan där lösningen behöver ”växa fram”. Det kräver att man experimenterar och utvärderar i gemensam reflektion och att man hela tiden har på sig sin mest nyfikna hatt.

Som exempelvis för ett par veckor sedan då min 19-årige son och hans blivande sambo skulle flytta, och både jag och sambons föräldrar var med och hjälpte till. Under dagen reflekterade jag över att det, trots att en flytt knappast är kärnfysik, ändå var ett väldigt komplext projekt.

Dagen avlöpte smidigt, men det krävdes en ganska stor portion anpassningsbarhet av oss alla.

I arbetslivet är många av oss med om ”flyttar” med nya människor på daglig basis, och det är just det som vi tränar på i vår hjärnsmarta organisationslabb.

/Lars-Johan

Nyfiken på Neuroledarskap? Registrera dig för vårt nyhetsbrev →

En gång i månaden delar vi med oss av kunskap och berättar om hur våra kunder använder neuroledarskap för att utveckla sina organisationer.

Våra senaste blogginlägg

En övning i fullständig närvaro

En övning i fullständig närvaro

Evas ledare i nyhetsbrevet för april När jag under 90-talet studerade kommunikationsvetenskap på högskolan i Växjö, plogade jag igenom en hel del teoretiska verk, bland annat Jürgen Habermas ”Kommunikativt handlande”. Redan 1954 disputerade Habermas med en analys av...

Beteendeförändringens biokemiska formel

Beteendeförändringens biokemiska formel

Evas ledare i nyhetsbrevet för mars Man brukar säga att det som utmärker människan från djuren är vår förmåga att tänka om oss själva. Och vår avancerade förmåga att samarbeta har varit, och är, en viktig framgångsfaktor för människan som art. Samtidigt står vi nu...