BESTÄLL BOKEN

 

Feedbackrevolutionen

BOKEN

Feedbackrevolutionen : Neuroledarskap i praktiken

Författare: Eva Hamboldt, Ekerlids förlag

Boken är skriven för dig som vill förstå varför feedback kan vara svårt, varför vi ofta undviker att ge varandra feedback eller kan reagera negativt på feedback vi får. Men boken är framför allt skriven för dig som vill lära dig lite om din hjärna, om hur den fungerar och hur du kan arbeta mer hjärnsmart för att skapa så bra möten och samtal med andra som möjligt. Boken baseras på forskning inom social, kognitiv neurovetenskap och psykologi, men innehåller även en liten dos österländsk visdom.

Del I av boken handlar om historien bakom feedback. Den tar dig på en exposé genom tiderna, för att beskriva vad syftet med feedback egentligen är och hur konceptet smugit sig in i verktygslådan på våra arbetsplatser. Du får också ta del av den senaste forskningen kring hjärnan och vad som händer i hjärnan när vi påverkar och påverkas av varandra i det sociala samspelet.

”Efter att ha deltagit på ett seminarium om Feedbackrevolutionen har jag reflekterat mycket kring det jag tidigare lärt mig. Nu har jag tänkt om. Om feedback är menat att vara en nyckel till lärande vill jag säkerställa att den jag pratar med är mottaglig, att samtalet sker i dialogform och att det baseras på egenreflektion. Då kommer det ge mer effekt och bli mindre känsligt för alla parter. ”
Anna Nyström, Learning Expert, Volvo Group University

Förbeställ boken

  Boken ges ut 2022-02-02 men går redan nu att förbeställa här hos oss. Boken levereras till dig i slutet av januari.

  Pris

  269 kr (ord. pris 299 kr)
  Inkl. moms. Frakt tillkommer.

  I del II av boken presenteras samtalsmodellen Meningsfulla samtal, ett alternativ till feedback. Här beskrivs ett antal förmågor som behövs för att bygga trygga relationer med andra, och skapa samtal som känns meningsfulla och givande. Du får lära dig hur du, med hjälp av kunskap om hjärnan, kan hantera och reglera känslor; tankar och beteenden i mötet med andra. Hur du omvärderar en svår eller obehaglig situation för att kunna se på den med ett mer positivt förhållningssätt.

   

  ”Efter att ha deltagit på ett seminarium om Feedbackrevolutionen har jag reflekterat mycket kring det jag tidigare lärt mig. Nu har jag tänkt om. Om feedback är menat att vara en nyckel till lärande vill jag säkerställa att den jag pratar med är mottaglig, att samtalet sker i dialogform och att det baseras på egenreflektion. Då kommer det ge mer effekt och bli mindre känsligt för alla parter. ”
  Anna Nyström, Learning Expert, Volvo Group University
  ”När jag tog del av Feedbackrevolutionen insåg jag än mer varför så många ledare och medarbetare känner motstånd till feedback, och det kändes därför naturligt att börja genomföra interna utbildningar i modellen för Meningsfulla samtal. Våra deltagare har uttryckt glädje över att få tillgång till en modell som bjuder in till reflektion och dialog, istället för att formulera budskap om rätt och fel. Utöver det har de fått en djupare förståelse för sig själv och andra, blivit mer nyfikna på sina kollegors perspektiv och kan lättare få fatt på vad de själva är tacksamma för i olika situationer.”
  Magnus Grönblad, Head of Self-leadership & Team development på Telia Company

  Beställ boken

  Läs om Feedbackrevolutionen i vår blogg

  Klok investering i tid för goda samtal

  Klok investering i tid för goda samtal

  Evas ledare från nyhetsbrevet i februari 2021 Jag har den stora förmånen att ha en kompis som alltid ger mig det där lilla extra i present. Det där som talar direkt till mina behov. Det som hon på något vis fångat upp att jag på djupet kommer att må bra av. Och jag...

  Röster från feedbackrevolutionen 2.0

  Röster från feedbackrevolutionen 2.0

  Att samtalskulturer präglade av traditionell 'feedback' inte per definition ger ökad effektivitet och prestation i en organisation är inget nytt. Den kunskapen har vi med forskningens hjälp haft tillgång till ett tag. Den nya kunskap vi har om hjärnan och dess sociala...

  När görandet knuffar varandet i diket

  När görandet knuffar varandet i diket

  Dagarna efter den årliga omställningen till vintertid brukar jag befinna mig i ett tillstånd av förvirring. Som om någon gett mig en kraftig smäll på käften och jag har tappat andan. Då tappar jag också rytm och riktning. Så blev det även i år, trots att jag hade...