Feedbackrevolutionen

Meningsfulla samtal istället för feedback

Att samtalskulturer präglade av traditionell ’feedback’ inte per definition ger ökad effektivitet och prestation i en organisation är inget nytt. Den kunskapen har vi med forskningens hjälp haft tillgång till ett tag. Den nya kunskap vi har om hjärnan och dess sociala sårbarhet, ger oss nu också djupare förståelse för varför. Och med det bättre möjligheter att skapa samtalsklimat som ger såväl individer som organisationer förutsättningar till framgång.

Seminarium om Feedbackrevolutionen

Vi sätter feedback-fenomenet i en organisatorisk kontext för att utmana och inspirera till nya sätt att tänka kring kulturbyggande och verksamhetsstyrning.

Vi går igenom modellen ”Meningsfulla samtal” och tittar närmare på de komponenter ett samtal behöver bestå av för att vårt (och vår hjärnas) behov av trygghet och tillit ska kunna bli tillgodosett.

”Jag har jobbat som chef i 20 år och både gett och fått feedback många, många gånger, så jag har haft anledning att fundera mycket över hur det bäst görs. En milstolpe i min utveckling var när jag 2017 hörde Eva prata om ”feedback-revolutionen”. Hon gav svaret på både hur man bör ge feedback och varför, utifrån hur hjärnan fungerar. En riktig fullträff var bilden hon visade på en grupp samlad runt en lägereld (den känsla man vill skapa) med SCARF-modellens ”varningslampor” ovanför elden. Den bilden ser jag framför mig varje gång jag ska ge utvecklande feedback, eller hålla andra former av svåra samtal. Det är en effektfull bild som hjälper mig att gå in i samtalet med ett bra mindset.”

Ralf Hedin, Kommunchef i Vingåker
Datum och tid

Fredag den 23 sep, kl 13.00-16.00
Efterföljande mingel 16.00-18.00

Plats

Stockhom city

Värdar

Eva Hamboldt och Lars-Johan Bastås

Investering

995 SEK, exkl. moms

Anmälan

Avbokningsregler

BOKNYHET

Feedbackrevolutionen : Neuroledarskap i praktiken

Författare: Eva Hamboldt, Ekerlids förlag

Boken är skriven för dig som vill förstå varför feedback kan vara svårt, varför vi ofta undviker att ge varandra feedback eller kan reagera negativt på feedback vi får. Men boken är framför allt skriven för dig som vill lära dig lite om din hjärna, om hur den fungerar och hur du kan arbeta mer hjärnsmart för att skapa så bra möten och samtal med andra som möjligt. Boken baseras på forskning inom social, kognitiv neurovetenskap och psykologi, men innehåller även en liten dos österländsk visdom.

”Feedbackrevolutionen har en bra balans mellan lättillgänglighet, lärande och aha-upplevelser och har något att säga den som vill förbättra sin kommunikation och sin prestation.”

Helhetsbetyg: 4 (av 5), Lena Löfgren Bjerner, BTJ-häftet
  Pris

  269 kr (ord. pris 299 kr)
  Inkl. moms. Frakt tillkommer.

  Beställ boken →

  Artiklar om boken i media

  ”Feedback är farligt”

  "Dags att skrota feedbacken. Satsa på meningsfulla samtal i stället"

  ”Feedback ger folk stora skälvan”

  "Lär dig självreglera – och ta bättre beslut"

  Mer om Feedbackrevolutionen på vår blogg

  En ljusnande framtid är vår – om vi har tillit

  En ljusnande framtid är vår – om vi har tillit

  Evas ledare från nyhetsbrevet i december 2021 Idag börjar ljuset återvända till Sverige. Igår klockan 16.58 inföll nämligen årets vintersolstånd. Det innebär att solen går ned 1 minut senare idag än igår. Det innebär också att det nu kommer att ljusna lite dag för...

  Klok investering i tid för goda samtal

  Klok investering i tid för goda samtal

  Evas ledare från nyhetsbrevet i februari 2021 Jag har den stora förmånen att ha en kompis som alltid ger mig det där lilla extra i present. Det där som talar direkt till mina behov. Det som hon på något vis fångat upp att jag på djupet kommer att må bra av. Och jag...

  Röster från feedbackrevolutionen 2.0

  Röster från feedbackrevolutionen 2.0

  Att samtalskulturer präglade av traditionell 'feedback' inte per definition ger ökad effektivitet och prestation i en organisation är inget nytt. Den kunskapen har vi med forskningens hjälp haft tillgång till ett tag. Den nya kunskap vi har om hjärnan och dess sociala...