SEMINARIUM

Feedbackrevolutionen

Feedbackrevolutionen
– ett seminarium om meningsfulla samtal

Att samtalskulturer präglade av traditionell ’feedback’ inte per definition ger ökad effektivitet och prestation i en organisation är inget nytt. Den kunskapen har vi med forskningens hjälp haft tillgång till ett tag. Den nya kunskap vi har om hjärnan och dess sociala sårbarhet, ger oss nu också djupare förståelse för varför. Och med det bättre möjligheter att skapa samtalsklimat som ger såväl individer som organisationer förutsättningar till framgång.

De organisationer som vill verka framgångsrikt i framtiden, håller idag för fullt på att svida om till ny kostym, med sänkta axlar och större händer. Man lägger fokus på att förlösa den energi som finns i autonoma team, och i ett ledarskap som ger människor en meningsfull vardag.

Under en eftermiddag sätter vi feedback-fenomenet i en organisatorisk kontext för att utmana och inspirera till nya sätt att tänka kring kulturbyggande och verksamhetsstyrning.

Under tre timmar för vi samtal utifrån två perspektiv:

  • Meningsfulla samtal som alternativ till Feedback (en modell)
  • Den evolutionära organisationen – hur den ser ut och kommunicerar
Så här säger tidigare deltagare:

” Efter seminariet tänker jag annorlunda om ordet feedback. Framöver kommer jag fokusera mycket mer på att ge feedback som är positiv snarare än ”utvecklande”. ”

” Seminariet avdramatiserade konceptet feedback på ett fint sätt. Med hjälp av forskning och paneldeltagarnas fina berättelser landade jag i att bra feedback inte handlar om att använda förutbestämda verktyg eller förpackningsmetoder, utan att det är bättre att göra förtroliga samtal till en naturlig del av vardagen.”

Datum och tid

Nästa seminarium kommer bli 2021

 

Anmäl dig till seminarium

Avbokningsregler

Mer om feedback och meningsfulla samtal

Klok investering i tid för goda samtal

Klok investering i tid för goda samtal

Evas ledare från nyhetsbrevet i februari 2021 Jag har den stora förmånen att ha en kompis som alltid ger mig det där lilla extra i present. Det där som talar direkt till mina behov. Det som hon på något vis fångat upp att jag på djupet kommer att må bra av. Och jag...

Röster från feedbackrevolutionen 2.0

Röster från feedbackrevolutionen 2.0

Att samtalskulturer präglade av traditionell 'feedback' inte per definition ger ökad effektivitet och prestation i en organisation är inget nytt. Den kunskapen har vi med forskningens hjälp haft tillgång till ett tag. Den nya kunskap vi har om hjärnan och dess sociala...

När görandet knuffar varandet i diket

När görandet knuffar varandet i diket

Dagarna efter den årliga omställningen till vintertid brukar jag befinna mig i ett tillstånd av förvirring. Som om någon gett mig en kraftig smäll på käften och jag har tappat andan. Då tappar jag också rytm och riktning. Så blev det även i år, trots att jag hade...