Växla ut kraften i olikheterna

9 jun, 2019 | Kultur & Organisation

Min erfarenhet är att de flesta av oss anser oss vara bra på att omfamna olikheter. Vi tycker att det är spännande att träffa människor som har andra erfarenheter än oss och att det är roligt att lära sig mer om andra kulturer. Många gånger ger vi också uttryck för att våra olikheter kan föra oss närmre varandra.

I praktiken tror jag dock inte att det är så lätt som vi vill tro. Vi befinner oss oftast i ett ”till-läge” i relation till dem vi kan känna igen oss i, där det finns ett bekant mönster. Det helt obekanta söker vi oss inte till på samma sätt. Det måste vi snarare arbeta oss fram till, genom att reglera reflexmässiga och undvikande beteenden i ett ”från-läge”. Inte minst när det finns kulturskillnader mellan oss.

I arbetslivet ser jag detta framförallt när en individ eller grupp är satt under press i termer av leverans och tid. Då upplevs olikheterna knappast som spännande, utan som hinder som ”sätter käppar i hjulen”. Från mitt perspektiv, efter att ha arbetat med många arbets- och ledningsgrupper, ser jag att en grupps effektivitet ofta ökar i takt med att medlemmarna vågar prata om likheter och skillnader vad gäller hur de ser på uppgifter, processer, strategier och ledarskap.

Individerna och gruppen blir tryggare och vågar mer. Man skulle kunna säga att den är mer ”robust” i förhållande till de utmaningar den ställs inför. En ”robust” kultur uppstår inte av sig själv, utan man behöver jobba fokuserat med att bygga en gemensam historia, en gemensam identitet och en gemensam vision.

Nyfiken på Neuroledarskap? Registrera dig för vårt nyhetsbrev →

En gång i månaden delar vi med oss av kunskap och berättar om hur våra kunder använder neuroledarskap för att utveckla sina organisationer.

Våra senaste blogginlägg

Beteendeförändringens biokemiska formel

Beteendeförändringens biokemiska formel

Evas ledare i nyhetsbrevet för mars Man brukar säga att det som utmärker människan från djuren är vår förmåga att tänka om oss själva. Och vår avancerade förmåga att samarbeta har varit, och är, en viktig framgångsfaktor för människan som art. Samtidigt står vi nu...

Undvikandets sötsura natur

Undvikandets sötsura natur

Evas ledare i nyhetsbrevet för februari Det verkar som att vi aldrig tröttnar på att prata om personlighet. För frågan om människans natur - hur vi kan mäta, förstå och förändra den - har varit på tapeten i filosofiska och psykologiska samtal under hundratals år. Och...

Omfamna din inre tonåring (med en nypa reflektion)

Omfamna din inre tonåring (med en nypa reflektion)

Evas ledare i nyhetsbrevet för januari För ett par veckor sedan hade jag den stora förmånen att få prata för årskurs 8 och 9 på en internationell skola i Stockholm. De startade sin termin med Brain Awareness Week och jag kom laddad med Dr. Daniel Siegels forskning om...