Hjärnsmart fokus

24 sep, 2018 | Neuroledarskap

I dag lever många av oss ett liv där jobbet och fritiden inte separeras av en tydlig skiljelinje. Att ta med sig jobbet hem innebär inte längre att vi bär med oss papper i en väska, utan det snabba tempot och den strida strömmen information som hela tiden pockar på vår uppmärksamhet gör att hjärnan aldrig riktigt lämnar jobbet. Vissa vaknar till och med mitt i natten med hjärtklappning för att de kommer på något de glömt göra, eller som måste göras så fort de kommer till jobbet dagen efter.

Anledningen till att jobbhjärnan aldrig stänger ner hänger ihop med hjärnans plasticitet. Hjärnan drar slutsatsen att det vi lägger mest fokus på också är det som är mest viktigt att behålla fokus på. Speciellt om vi upplever oro eller stress i arbetet. Så även när vi inte aktivt riktar vår uppmärksamhet på jobbet kommer hjärnan rikta strålkastaren på det till dess att vi aktivt säger stopp och fokuserar om. Hjärnan uppfattar nämligen ”att släppa fokus” som förlust av kontroll – och det är den kodad för att undvika.

Som jag berättade i mitt förra nyhetsbrev gjorde jag under sommaren ett medvetet arbete med att fokusera på min andning. Jag såg det som ett första steg i att lugna min hjärna och att sluta springa från uppgift till uppgift. Jag ville ta mig loss ur det ständiga görandet och istället aktivt välja varandet.

Kombinationen av att ha ett jobb som jag älskar och att vara mitt i ett husbygge hade fått min hjärna att hamna i ett överväldigat tillstånd. Så för att skapa mer  balans i min hjärna behövde jag röra mig i motsatt riktning och frigöra utrymme för att bli lite uttråkad. Vägen dit var att träna på att “bara vara”.

Varandet är en underskattad aktivitet som borde ha en given plats på den moderna arbetsplatsen. Forskning visar att det är bra att varva fokus med stunder då man släpper hjärnan fri och exempelvis sitter och stirrar ut genom fönstret. När hjärnan får arbeta ostört, utan att vi försöker styra den mot det ena eller andra hållet, aktiveras dess förmåga att sortera tankar, minnen och känslor och att göra spontana kopplingar mellan olika system. Det är ett slags integrationsarbete som ofta leder till nya insikter, och att vi kan lösa problem på ett mer energibesparande och kreativt sätt. Det har till och med visat sig att vi tar bättre beslut om vi lägger tankarna på beslutet åt sidan en stund.

När vi stannar upp på det viset kan vi också utöva ett mer själfullt ledarskap. Förmågan att lyssna, ta andras perspektiv och känna medkänsla med andra ökar.

Nyfiken på Neuroledarskap? Registrera dig för vårt nyhetsbrev →

En gång i månaden delar vi med oss av kunskap och berättar om hur våra kunder använder neuroledarskap för att utveckla sina organisationer.

Våra senaste blogginlägg

Välgörande tvivel överbryggar ”Vi & Dom”

Välgörande tvivel överbryggar ”Vi & Dom”

Evas ledare från nyhetsbrevet november 2021 Under årens lopp har jag många gånger funderat på det mänskliga "vi & dom"-dilemmat som vi så ofta fastnar i på våra arbetsplatser, och som bland annat baseras på hjärnans preferens för det som är igenkännbart, eftersom...

Status med livet som insats

Status med livet som insats

Evas ledare i nyhetsbrevet oktober 2021 För ett tag sedan, när jag en lördagsmorgon läste tidningen över en kopp kaffe, tog jag del av två starka berättelser. Båda på samma tema, men de utspelade sig i olika tidsepoker. Det var dråpliga historier, men framför allt...

Impulskontroll är framtidens superkraft

Impulskontroll är framtidens superkraft

Evas ledare i nyhetsbrevet september 2021 Den 30 september har det, enligt den gregorianska kalendern, gått 273 dagar av året. Just det här året är det även på sätt och vis dag 1. Då genomförs nämligen ett "upphävande av föreskrifter och allmänna råd om särskilda...