Så dansar vi bättre tillsammans

8 okt, 2019 | Feedbackrevolutionen

Under sensommaren ägnade jag, Eva, mig åt att ta ännu ett varv i en fantastisk bok som påverkat mitt tänkande om mänsklig kommunikation på ett revolutionerande sätt. Boken, ”Social – why our brains are wired to connect” av Matthew Lieberman, visar på hur våra beteenden ofta är direkt styrda av den sociala kontexten. Vi går inte parallellt med varandra utan befinner oss i en slags ständig dans av ömsesidig anpassning, där vi turas om att leda och följa i ett sökande efter balans. När vi tappar rytmen hakar det upp sig mellan oss och vi trampar varandra på tårna. Kanske får en av oss en armbåge i ögat eller så tappar vi greppet om varandras händer. Då gäller det att synka oss igen och återuppta den flödande dansen.

En dag när jag satt mig för att skriva en text om höstens feedbackseminarium ramlade jag över en kort film med Simon Sinek. Han ger där någon i publiken tips på hur man konfronterar en person på bästa sätt, och jag tänkte direkt att en konfrontation ju innebär att man tappar den där rytmen. Eftersom Sinek är en tung profil blev jag ändå nyfiken. Men när Sinek kallar det för ”en fantastisk och effektiv teknik, utformad för att få människor att ta ansvar för sina handlingar” drar jag öronen åt mig. Varför? Jo, från mitt perspektiv måste viljan att ta ansvar komma inifrån för att den ska kunna omsättas i praktiken. Den kan aldrig fullt ut bli ’triggad’ av yttre drivkrafter.

Mr. Sinek fortsätter att beskriva de tre saker man måste ha med för att konfrontationen ska bli effektiv. Man måste berätta exakt hur man känner och, lägger han till, man måste ”göra bättre ifrån sig än bara glad, ledsen, arg”. Han bjuder även på ett exempel på hur det kan låta:

”När du ställde dig upp och gick ut från rummet i torsdags kväll, fick du mig att känna mig totalt förödmjukad. Och, om du får mig att känna mig förödmjukad igen, är jag rädd för att jag inte kommer att lita på dig.”

Sineks råd är sedan att ”hålla tyst”. Han lugnar publiken med att det inte gör något om den man konfronterat blir defensiv, man kan helt enkelt bemöta detta med orden ”jag hör dig”, och sedan upprepa punkterna enligt ovan. Detta, säger Sinek, leder till att den andra personen förstår och tar ansvar.

Med den kunskap jag har om hjärnan blir jag aningens bedrövad. Och tänker att konfrontationer gör alla inblandade väldigt ensamma. Den sköra tråd, vävd av empati, som förenar oss i en upplevelse av samhörighet och tillit går av. Vi förmår inte längre ta den andres perspektiv.

En hjärna som upplever ensamhet och utanförskap befinner sig också i social smärta. Den kan inte bygga relation, inte lära eller bidra till att bygga trygga arbetsklimat. Och det är ju det som krävs för att vi ska vilja dansa tillsammans. Och vilja ta ansvar – helt enkelt för att vi hör ihop, även när vi är olika.

Så jag tänker att vi behöver föra ömsesidiga och meningsfulla samtal där vi möts med en intention om att öppet beskriva våra upplevelser utan att projicera; nyfiket lyssna; reflektera; uppskatta och visa tacksamhet, snarare än att konfrontera. Det är belönande för våra hjärnor. Och föder det mod och engagemang som behövs för att vi ska såväl vilja som kunna ta ansvar.

Nyfiken på Neuroledarskap? Registrera dig för vårt nyhetsbrev →

En gång i månaden delar vi med oss av kunskap och berättar om hur våra kunder använder neuroledarskap för att utveckla sina organisationer.

Våra senaste blogginlägg

Tillväxtparadoxen – och styrkan i den lilla gruppen

Tillväxtparadoxen – och styrkan i den lilla gruppen

Lars-Johans ledare i nyhetsbrevet för augusti Under augusti har jag lärt känna två nya organisationer, som båda växer snabbt. De är måna om att tillväxten inte ska skapa klyftor mellan teamen, där människor i organisationen slutar relatera till varandra. För när det...

För mig själv, men inte ensam

För mig själv, men inte ensam

Evas ledare i nyhetsbrevet för juli Jag står i skrivande stund mitt i klivet över tröskeln till ännu en sommarledighet. Snart lämnar jag alla tankar på jobb för att hänge mig åt det jag vill fokusera på just nu: återhämtning och att fylla på med ny energi för att må...

Effektiva team har ett gemensamt syfte

Effektiva team har ett gemensamt syfte

Lars-Johans ledare i nyhetsbrevet för maj Jag får regelbundet uppdrag som handlar om att coacha team eller ledningsgrupper. En vanlig ingrediens i dessa uppdrag är att bidra till att teamet enas kring sitt syfte. Varför man finns och ska samverka som grupp. Forskning...