Hotar du dina medarbetare till livet?

20 sep, 2017 | Neuroledarskap

Självklart gör du inte det i så många ord. Men frågan är om dina medarbetares hjärnor ändå uppfattar det så? I den här artikeln får du lära dig hur det kan komma sig att våra hjärnor kan tolka vardagliga situationer som ”dödshot” och vilka konsekvenser det kan få för vår kreativitet och hälsa.

Hjärnan är programmerad för att säkra vår överlevnad och forskning visar att våra hjärnor är mycket mer socialt konstruerade än vi tidigare trott. Egentligen är det väldigt logiskt eftersom social tillhörighet varit viktigt för vår överlevnad under människans historia. Blev man utkastad ur grottan gick man en säker död till mötes.

När vi möter ett socialt hot reagerar våra hjärnor på samma sätt som när vi ställs inför ett fysiskt hot. För hjärnan är en kritisk blick från chefen att jämföra med att möta en björn i skogen. Händer det flera gånger varje dag innebär det att individen lever med ständig stress, vilket på sikt kan leda till ohälsa. Ett konstant stresspåslag leder också till att vi presterar sämre eftersom det bland annat påverkar vår kreativitet och förmåga att samverka med andra negativt.

Du kan skapa trygghet

Som ledare har du hög status i gruppen och medarbetarnas hjärnor är väldigt känsliga för vilka signaler du sänder ut. Genom att bli medveten om vad som uppfattas som hotfullt kan du undvika att trigga onödig stress hos dina medarbetare. När du agerar utifrån kunskap om hur den sociala hjärnan fungerar kan du skapa förutsättningar för att ditt team både mår och presterar bra.

Är du nyfiken på vilka sociala situationer som triggar hotresponsen? David Rock på Neuroleadership Institute i New York har sammanfattat dem i en modell som heter SCARF. Om du inte är bekant med den så kan du läsa mer om den här.

Vill du sedan fördjupa dig ytterligare i SCARF och ta ditt ledarskap till nästa nivå tipsar vi om vår digitala SCARF-utbildning och vår baskurs i neuroledarskap. Vi kan även skräddarsy en kurs utifrån behovet i just din organisation.

Nyfiken på Neuroledarskap? Registrera dig för vårt nyhetsbrev →

En gång i månaden delar vi med oss av kunskap och berättar om hur våra kunder använder neuroledarskap för att utveckla sina organisationer.

Våra senaste blogginlägg

Tillväxtparadoxen – och styrkan i den lilla gruppen

Tillväxtparadoxen – och styrkan i den lilla gruppen

Lars-Johans ledare i nyhetsbrevet för augusti Under augusti har jag lärt känna två nya organisationer, som båda växer snabbt. De är måna om att tillväxten inte ska skapa klyftor mellan teamen, där människor i organisationen slutar relatera till varandra. För när det...

För mig själv, men inte ensam

För mig själv, men inte ensam

Evas ledare i nyhetsbrevet för juli Jag står i skrivande stund mitt i klivet över tröskeln till ännu en sommarledighet. Snart lämnar jag alla tankar på jobb för att hänge mig åt det jag vill fokusera på just nu: återhämtning och att fylla på med ny energi för att må...

Effektiva team har ett gemensamt syfte

Effektiva team har ett gemensamt syfte

Lars-Johans ledare i nyhetsbrevet för maj Jag får regelbundet uppdrag som handlar om att coacha team eller ledningsgrupper. En vanlig ingrediens i dessa uppdrag är att bidra till att teamet enas kring sitt syfte. Varför man finns och ska samverka som grupp. Forskning...