Hotar du dina medarbetare till livet?

20 sep, 2017 | Neuroledarskap

Självklart gör du inte det i så många ord. Men frågan är om dina medarbetares hjärnor ändå uppfattar det så? I den här artikeln får du lära dig hur det kan komma sig att våra hjärnor kan tolka vardagliga situationer som ”dödshot” och vilka konsekvenser det kan få för vår kreativitet och hälsa.

Hjärnan är programmerad för att säkra vår överlevnad och forskning visar att våra hjärnor är mycket mer socialt konstruerade än vi tidigare trott. Egentligen är det väldigt logiskt eftersom social tillhörighet varit viktigt för vår överlevnad under människans historia. Blev man utkastad ur grottan gick man en säker död till mötes.

När vi möter ett socialt hot reagerar våra hjärnor på samma sätt som när vi ställs inför ett fysiskt hot. För hjärnan är en kritisk blick från chefen att jämföra med att möta en björn i skogen. Händer det flera gånger varje dag innebär det att individen lever med ständig stress, vilket på sikt kan leda till ohälsa. Ett konstant stresspåslag leder också till att vi presterar sämre eftersom det bland annat påverkar vår kreativitet och förmåga att samverka med andra negativt.

Du kan skapa trygghet

Som ledare har du hög status i gruppen och medarbetarnas hjärnor är väldigt känsliga för vilka signaler du sänder ut. Genom att bli medveten om vad som uppfattas som hotfullt kan du undvika att trigga onödig stress hos dina medarbetare. När du agerar utifrån kunskap om hur den sociala hjärnan fungerar kan du skapa förutsättningar för att ditt team både mår och presterar bra.

Är du nyfiken på vilka sociala situationer som triggar hotresponsen? David Rock på Neuroleadership Institute i New York har sammanfattat dem i en modell som heter SCARF. Om du inte är bekant med den så kan du läsa mer om den här.

Vill du sedan fördjupa dig ytterligare i SCARF och ta ditt ledarskap till nästa nivå tipsar vi om Baskursen. Vi kan även skräddarsy en kurs utifrån behovet i just din organisation.

Nyfiken på Neuroledarskap? Registrera dig för vårt nyhetsbrev →

En gång i månaden delar vi med oss av kunskap och berättar om hur våra kunder använder neuroledarskap för att utveckla sina organisationer.

Våra senaste blogginlägg

En ljusnande framtid är vår – om vi har tillit

En ljusnande framtid är vår – om vi har tillit

Evas ledare från nyhetsbrevet i december 2021 Idag börjar ljuset återvända till Sverige. Igår klockan 16.58 inföll nämligen årets vintersolstånd. Det innebär att solen går ned 1 minut senare idag än igår. Det innebär också att det nu kommer att ljusna lite dag för...

Välgörande tvivel överbryggar ”Vi & Dom”

Välgörande tvivel överbryggar ”Vi & Dom”

Evas ledare från nyhetsbrevet november 2021 Under årens lopp har jag många gånger funderat på det mänskliga "vi & dom"-dilemmat som vi så ofta fastnar i på våra arbetsplatser, och som bland annat baseras på hjärnans preferens för det som är igenkännbart, eftersom...

Status med livet som insats

Status med livet som insats

Evas ledare i nyhetsbrevet oktober 2021 För ett tag sedan, när jag en lördagsmorgon läste tidningen över en kopp kaffe, tog jag del av två starka berättelser. Båda på samma tema, men de utspelade sig i olika tidsepoker. Det var dråpliga historier, men framför allt...