|

“Jag har varit väldigt tacksam att få resonera med Lars-Johan kring viktiga vägval”

30 aug, 2023 | Konsultuppdrag

Erik Wickman har i över tjugo år varit en viktig del av Inet; ett snabbt växande e-handelsföretag med huvudkontor i Sisjön, Göteborg. Sedan 10 år tillbaka är Erik vd för bolaget som med sin utmärkta kundnöjdhet bland annat utsetts till Årets e-handlare 2023 och Årets butik 2022.

Inte bara har Erik drivit ett framgångsrikt företag som idag har över 120 medarbetare. Han har också valt att genom resans gång ta stöd av en coach, i detta fallet psykologen Lars-Johan Bastås. De har diskuterat frågor av både personlig och professionell karaktär under sina möten genom åren. 

– Vad ska man göra med livet? Ska jag fortsätta jobba kvar på det här bolaget eller inte? Jag kände att jag ville ha lite verktyg och helt enkelt vara oberoende i förhållande till en själv, förklarar Erik om varför han från början kontaktade Lars-Johan.

För det är inget vanligt varannan-vecka-upplägg vi snackar om. Istället har Erik och Lars-Johan följt varandra under flera år med och utan samtal, men så händer det något som får Erik att vända sig till ett externt bollplank: 

– När man sitter och resonerar med sig själv så får man inga bra svar. Jag har varit väldigt tacksam att få resonera med Lars-Johan kring viktiga vägval genom livet. 

Snabb tillväxt skapar ständigt nya utmaningar

Erik berättar hur han som tonåring hoppade av gymnasiet för att börja jobba. Arbetet på Inet har följt honom genom livet, med lärdomar och insikter längs vägen. Ibland har bristen på högre utbildning fått honom att tveka på sin riktning och förmåga. 

– Det är nog det som jag har pratat mest om med Lars-Johan genom åren, säger Erik. För det blir svårt när man tvekar för mycket på sin egen förmåga.

Företaget växte snabbt vilket alltid kommer med vissa utmaningar, särskilt när man är ansvarig för verksamheten. Under åren hade Erik samlat trogna medarbetare i ledningsgruppen, som med tiden också blivit nära vänner. Men med Inets snabba utveckling kom också krav på andra typer av kompetenser för att fortsätta expandera.

– När man har jobbat med människor flera år kan man hamna i ett läge där det inte längre är en bra matchning. Då måste man byta ut vissa roller och det är en situation som är jobbig att hantera. Det är ofta i de tillfällena jag kontaktar Lars-Johan.

En förutsättning att ha någon vid sin sida

Balansen inom företaget är en utmaning som alla verksamhetschefer behöver jonglera. Det är inte alltid enkelt och framför allt är det inte den enda utmaningen. Att väga arbetsliv mot familjelivet kan vara nog så utmanande. Och det är just relationerna som Erik återkommer till i vårt samtal. 

– Företaget är som mitt första barn, förklarar han. Så finns det plötsligt annat i livet än att bygga företag. Jag har ju skaffat familj, men frågan var om det gick att kombinera. Du börjar ställa frågor om varför: Ska du tjäna pengar till den 25:e eller är det något annat som driver dig? 

När de existentiella frågorna blommar ut krävs många gånger en samtalspartner som både lyssnar och förstår. Rollen som verksamhetschef är ensam, vilket kräver någon form av externt stöd. 

– Jag skulle nästan säga att det är en förutsättning att löpande ha någon vid sin sida, säger Erik. För det är ensamt. Som högt uppsatt chef har du inte kollegor på samma sätt. Jag säger ju att jag går till psykologen, det är ju det han är. 

Krasst konstaterar han att det är ett långsiktigt arbete. 

– Det finns ingen quick fix. Jag skulle rekommendera att prova flera och när man väl har hittat någon – håll dig till den.

Ta del av fler kundcase

Bättre dialog med kunskap om SCARF

Bättre dialog med kunskap om SCARF

Mats Ståhl Elgström är socialchef i Norrtälje kommun. När han tillträdde för ett par år sedan satsade ledarstrukturen på ett bättre arbetsklimat genom en kurs i SCARF-modellen. I över 30 år har Mats Ståhl Elgström arbetat inom socialtjänsten. När han började som...

Vad är du intresserad av?

Baskurs i neuroledarskap

Företagsintern utbildning

Workshop & Labb

Konsultuppdrag