|

Polhage & Lundberg integrerar neuroledarskap

11 sep, 2017 | Konsultuppdrag

Maria Polhage och Per Lundberg bidrar till organisationers kultur- och ledarutveckling genom att utbilda och träna chefer och medarbetare i ett coachande förhållningssätt. I juni 2017 valde de att vidareutbilda sig inom neuroledarskap och gick en skräddarsydd utbildning tillsammans med sin kund Södra Skog.

Per Lundberg har en bakgrund som chef i näringslivet och Maria Polhage har lång erfarenhet från arbete med HR. Sedan 8 år driver de den gemensamma verksamheten Polhage & Lundberg.

– Jag hade arbetat som chef i många år och hade en längtan efter att påverka människor på ett annat sätt än att leda. När jag och Maria träffades väcktes tanken att utveckla ett gemensamt koncept baserat på hennes beteendevetarperspektiv och mitt ledarperspektiv.

Maria Polhage kom i kontakt med neuroledarskap för första gången för ett par år sedan och började läsa in sig i ämnet.

– Jag håller hela tiden ögonen öppna efter ny forskning och nya infallsvinklar som kan skapa mervärde hos våra kunder. För mig som beteendevetare lockades jag inte minst av att få en naturvetenskaplig förklaringsmodell på hur det kommer sig att det coachande förhållningssättet funkar så bra, säger Maria.
När Maria och Per hörde ett avsnitt där Eva Hamboldt gästade Hjärnpodden kände de att det var dags att lära sig mer.

– Vi tyckte att Eva var så tydlig och klok i detta stora ämne och tog därför tog vi en kontakt med just henne.

Unikt samarbete

Just nu genomför Polhage & Lundberg en stor utbildningssatsning i det coachande förhållningssättet hos Södra Skog. Det nära samarbetet med kunden präglas av transparens och att vara i ständig utveckling. Maria berättade om möjligheterna med neuroledarskap för projektgruppen vilket ledde till att de gick en utbildning tillsammans.

– Det är väldigt roligt att jobba så nära en kund att vi till och med vidareutbildar oss tillsammans, säger Maria.

– Utbildningen var suveränt bra och jag fångades omedelbart av SCARF-modellen. Det här är kunskap som jag önskar att fler chefer hade kunskap. Vi kommer definitivt integrera neuroledarskap i våra utbildningar och kundleveranser och gå fler utbildningar för Eva Hamboldt, säger Per.

Ta del av fler kundcase

Bättre dialog med kunskap om SCARF

Bättre dialog med kunskap om SCARF

Mats Ståhl Elgström är socialchef i Norrtälje kommun. När han tillträdde för ett par år sedan satsade ledarstrukturen på ett bättre arbetsklimat genom en kurs i SCARF-modellen. I över 30 år har Mats Ståhl Elgström arbetat inom socialtjänsten. När han började som...

Vad är du intresserad av?

Baskurs i neuroledarskap

Företagsintern utbildning

Workshop & Labb

Konsultuppdrag