|

Vänd rädsla till lust och nyfikenhet

24 jul, 2016 | Baskurs neuroledarskap

Under våren var Klara Kviberg en av deltagarna på grundkursen i neuroledarskap. Klara driver företaget Co:Labx; en innovationsbyrå som även hjälper sina kunder med att skapa processer som gör innovation och kreativitet till en del av företagskulturen.

Klara, hur kommer det sig att du valde att gå femdagarskursen i våras?

– Av nyfikenhet och med en önskan om att få ett talande, kraftfullt stöd till vad beteendevetenskap och positiv psykologi sagt länge.

Vilket var ditt enskilt största aha under kursen?

– Att hjärnan 5 gånger oftare skickar ut en hotrespons framför en respons av lust och nyfikenhet. Den frasen har jag levt med under hela våren både i mitt arbete som konsult och på fritiden. Och rent konkret har jag upplevt att det med den kunskapen är relativt enkelt att programmera om mitt operativsystem/hjärna, även om det kan ta några varv innan det sätter sig. Riktigt kraftfullt!

Kan du sätta fingret på någon beteendeförändring hos dig själv som ett resultat av kursen?

– Under kursen fick vi lära oss att medvetandegöra vilken känsla som ligger till grunden för våra beteenden. Om vi rör oss ifrån någonting utifrån rädsla, eller om vi rör oss mot någonting med nyfikenhet. Idag när jag inser att jag agerar utifrån rädsla kan jag snabbt omdefiniera till ett stärkande perspektiv. Det ger mycket mer energi och kraft framåt.

Vem rekommenderar du att gå kursen?

-Snarare än att koppla mitt svar till en titel eller yrkesgrupp säger jag att det här är något för alla som förstår vikten av att öka sin medvetna närvaro. Här får du chansen att ta nästa kliv!

Vad ska du bjuda din hjärna på i sommar?

– Jag ska belöna den med ord, bilder och upplevelser som hjälper mig att vara helt och hållet semesternärvarande.

Ta del av fler kundcase

Bättre dialog med kunskap om SCARF

Bättre dialog med kunskap om SCARF

Mats Ståhl Elgström är socialchef i Norrtälje kommun. När han tillträdde för ett par år sedan satsade ledarstrukturen på ett bättre arbetsklimat genom en kurs i SCARF-modellen. I över 30 år har Mats Ståhl Elgström arbetat inom socialtjänsten. När han började som...

Vad är du intresserad av?

Baskurs i neuroledarskap

Företagsintern utbildning

Workshop & Labb

Konsultuppdrag