Revolutionståget har lämnat perrongen

22 dec, 2017 | Feedbackrevolutionen

Den kärleksfulla feedbackrevolutionen kickades igång den 8 december på Tändsticksfabriken i Stockholm och det blev en härlig uppslutning. Många av er som var där deltog aktivt i samtalet och min upplevelse är att vi vågade dela våra reflektioner, och blotta vår mänskliga sårbarhet, på ett öppet och ärligt sätt.

Under våra samtal blev det också ännu tydligare för mig att vi, nästan med modersmjölken, har fått med oss en lång rad föreställningar kring hur vi ska kommunicera med varandra. Det är otroligt svårt för oss att släppa taget om prestationsinriktade samtal – kanske delvis för att vi inte är medvetna om att det är så vi faktiskt möter varandra? Så hur ska vi göra istället?

Alternativet som jag arbetar med fokuserar på ”meningsfulla samtal”, eller samtal där vi har fokus på att skapa värde i stunden, baserat på reflektion och insikt. Men tyvärr är det inte så enkelt att det sömlöst går att byta ut det ena mot det andra. Om feedback är en hammare så är inte meningsfulla samtal en skiftnyckel – det handlar snarare om att den som håller verktyget behöver lyfta sin medvetenhet och använda det med en ny avsikt. Snarare än att rikta blicken mot det som ska fixas hos någon annan så behöver vi sätta förstoringsglaset på oss själva och våra reaktioner. Och det är här det blir riktigt svårt. För inte kan väl någon annans ”dåliga” beteende eller ”bristande kompetens” handla om mig? Om spiken inte är ordentligt inslagen i väggen måste man väl ändå få klippa till?

Helt säkert är det paradigmskifte som feedbackrevolutionen innebär ingen liten manöver för någon av oss. För att underlätta, och för att konkretisera alternativ till feedback, har jag skapat en modell som jag tror kan vägleda oss på den här förändringsresan.

Jag är väl medveten om att jag inte uppfinner något hjul. Jag vill helt enkelt bidra till en mer hållbar kommunikation på våra arbetsplatser genom att erbjuda en integrerad paketering av befintlig metodik från olika discipliner med modeller och perspektiv från Neuroledarskapet. Mer om detta finns i den artikel som publiceras här på bloggen i nästa vecka.

Jag önskar dig en avkopplande ledighet och påminner om att hjärnan mår bra av att vi då och då ligger på soffan och låter tankarna vandra.

Nyfiken på Neuroledarskap? Registrera dig för vårt nyhetsbrev →

En gång i månaden delar vi med oss av kunskap och berättar om hur våra kunder använder neuroledarskap för att utveckla sina organisationer.

Våra senaste blogginlägg

Tillväxtparadoxen – och styrkan i den lilla gruppen

Tillväxtparadoxen – och styrkan i den lilla gruppen

Lars-Johans ledare i nyhetsbrevet för augusti Under augusti har jag lärt känna två nya organisationer, som båda växer snabbt. De är måna om att tillväxten inte ska skapa klyftor mellan teamen, där människor i organisationen slutar relatera till varandra. För när det...

För mig själv, men inte ensam

För mig själv, men inte ensam

Evas ledare i nyhetsbrevet för juli Jag står i skrivande stund mitt i klivet över tröskeln till ännu en sommarledighet. Snart lämnar jag alla tankar på jobb för att hänge mig åt det jag vill fokusera på just nu: återhämtning och att fylla på med ny energi för att må...

Effektiva team har ett gemensamt syfte

Effektiva team har ett gemensamt syfte

Lars-Johans ledare i nyhetsbrevet för maj Jag får regelbundet uppdrag som handlar om att coacha team eller ledningsgrupper. En vanlig ingrediens i dessa uppdrag är att bidra till att teamet enas kring sitt syfte. Varför man finns och ska samverka som grupp. Forskning...