|

Peter blev mer fokuserad både på jobbet och hemma

1 okt, 2016 | Baskurs neuroledarskap

Peter Törnqvist arbetar som strategisk inköpare på Sandvik. På våren 2016 var han en av deltagarna på baskursen i neuroledarskap.

Peter, vad fick du med dig från kursen?

– Jag fick med mig många insikter om mig själv, mina beteenden och ageranden, men också kunskap om hur hjärnan fungerar. De verktyg vi gick igenom har gett mig vägledning och guidning för att jag ska kunna utvecklas mot önskade tillstånd.

Kan du beskriva hur ditt önskade tillstånd ser ut?

– Jag vill vara fokuserad med hög närvaro, klarsynt och medvetet uppmärksam. Från kursen fick jag med mig strategier som gör det möjligt att sträva mot det målet utifrån ett belönande perspektiv. Idag har jag både en tydligare känsla av vart jag är på väg och hur jag ska ta mig dit.

Här fick du hjälp av en modell som heter AGES. (Attention, Generation, Emtion, Spacing). Kan du berätta lite om den.

– Modellen hjälper oss att identifiera var vi är och vart vi vill. Vad vill jag? Hur får det mig att känna? Den ger också stöd på vägen dit, bland annat genom att dela upp målet i mindre bitar, eftersom nya resultat kräver att vi trampar upp nya stigar i hjärnan.

Kan du ge något konkret exempel på en bra vana som du har etablerat som ett resultat av din nya kunskap?

– Eftersom jag fick en förståelse för vikten av att hjärnan behöver få varva aktivitet och vila har mindfulness blivit en viktig del av vardagen. Nu smyger jag undan, tar några minuter och andas och tänker på hur jag känner just nu.

– Nu när jag är bättre på att koppla av och på upplever jag mig mer fokuserad på jobbet och mer närvarande i mina sociala relationer. Det gäller både i mötesrummet och vid middagsbordet.

Ta del av fler kundcase

Bättre dialog med kunskap om SCARF

Bättre dialog med kunskap om SCARF

Mats Ståhl Elgström är socialchef i Norrtälje kommun. När han tillträdde för ett par år sedan satsade ledarstrukturen på ett bättre arbetsklimat genom en kurs i SCARF-modellen. I över 30 år har Mats Ståhl Elgström arbetat inom socialtjänsten. När han började som...

Vad är du intresserad av?

Baskurs i neuroledarskap

Företagsintern utbildning

Workshop & Labb

Konsultuppdrag