Nu börjar feedbackrevolutionen

3 okt, 2017 | Feedbackrevolutionen

Under mina år som konsult har jag i samband med feedbackträning ofta hört deltagare konstatera att de hade kunnat vara tuffare när de speglade varandra, trots att uppgiften handlat om att endast uttrycka vilket intryck man haft av varandra. Varje gång jag har hört det har jag blivit lika ledsen, för det säger en hel del om hur vi som samhälle ser på utveckling. Vi har fått med oss en sanning som säger att vi behöver förnedras och ruskas om för att växa, och att riktig utveckling kräver ett brutalt möte med våra fel och brister. Vi har fått lära oss att feedback alltid är bra – även om det gör ont.

Sedan jag utbildade mig i neuroledarskap gör den typen av kommentarer mig fortfarande ledsen, men numera känner jag mig även beslutsam. För nu har jag forskning i ryggen som säger att min magkänsla stämde. När det handlar om att hjälpa människor att växa och utvecklas så är det absolut inte tuffa tag som ger bäst resultat. Tvärtom är det goda relationer och meningsfulla samtal som är nyckeln till en framgångsrik och lönsam väg framåt.

Med tanke på att vi lever i en tid som ställer höga krav på att vi människor ska kunna hantera förändring och ständigt lära nytt är det hög tid för ett paradigmskifte. Min förhoppning är att vi nu en gång för alla vänder upp och ner på normen som säger att ensam är stark, att vi kan lämna känslorna hemma och att vi är fega om vi inte går på och ger varandra ”negativ kritik”. Det är dags att vi börjar kommunicera på ett sätt som linjerar med hur hjärnan är kodad.

Vi människor är socialt konstruerade och behovet av att känna tillhörighet är en av våra mest grundläggande fabriksinställningar. Alla människor har ett behov av att känna sig betydelsefulla, kompetenta och omtyckta – även de som ger sken av att vara hårda som stål rakt igenom.

Nu tycker jag att vi gör upp med våra gamla föreställningar om feedback och därför manar jag till ett kärleksfullt uppror.

Nyfiken på Neuroledarskap? Registrera dig för vårt nyhetsbrev →

En gång i månaden delar vi med oss av kunskap och berättar om hur våra kunder använder neuroledarskap för att utveckla sina organisationer.

Våra senaste blogginlägg

Beteendeförändringens biokemiska formel

Beteendeförändringens biokemiska formel

Evas ledare i nyhetsbrevet för mars Man brukar säga att det som utmärker människan från djuren är vår förmåga att tänka om oss själva. Och vår avancerade förmåga att samarbeta har varit, och är, en viktig framgångsfaktor för människan som art. Samtidigt står vi nu...

Undvikandets sötsura natur

Undvikandets sötsura natur

Evas ledare i nyhetsbrevet för februari Det verkar som att vi aldrig tröttnar på att prata om personlighet. För frågan om människans natur - hur vi kan mäta, förstå och förändra den - har varit på tapeten i filosofiska och psykologiska samtal under hundratals år. Och...

Omfamna din inre tonåring (med en nypa reflektion)

Omfamna din inre tonåring (med en nypa reflektion)

Evas ledare i nyhetsbrevet för januari För ett par veckor sedan hade jag den stora förmånen att få prata för årskurs 8 och 9 på en internationell skola i Stockholm. De startade sin termin med Brain Awareness Week och jag kom laddad med Dr. Daniel Siegels forskning om...