|

Neuroledarskap i förskolans värld

14 dec, 2016 | Baskurs neuroledarskap

”Jag rekommenderar den här kursen till alla som arbetar med människor i något sammanhang och som är intresserade av hur vi människor fungerar som bäst”, säger Maria Letzén som arbetar med ledarskap inom förskolan.

Maria Letzén, var jobbar du och vad gör du på jobbet?

– Jag jobbar som pedagogisk arbetslagsledare i Ronna förskoleområde som ligger i ett av Södertäljes mångkulturella områden. I min roll handleder jag pedagogerna på två förskolor i deras arbete samt har daglig kontakt med föräldrar.

Hur kommer det sig att du ville gå en utbildning i neuroledarskap?

– Jag är intresserad av den nya forskningen kring hjärnan och vill försöka applicera det i mitt arbete både med barn och vuxna. Målet är att få verksamheten att bli ännu bättre utifrån en förståelse av hjärnans förmåga i olika sammanhang.

Är det något som du redan nu har omsatt på jobbet?

– Sedan tidigare har jag varit noga med att inte döma eller dra förhastade slutsatser i mötet med människor, stora eller små, som befinner sig i olika känslotillstånd. När jag har mött exempelvis rädsla eller ilska har jag ställt mig utanför och betraktat dem med ett fokus på vad de kan ha med sig i sin ryggsäck. Med hjälp av ett genuint intresse och nyfikna frågor har jag oftast hittat en öppning för att skapa god kommunikation. Här har modellen SCARF adderat ytterligare ett lager av förståelse för varför vi människor agerar och reagerar som vi gör.

Har det skett någon förändring privat?

– Modellen ”The healthy mind platter” gjorde det tydligt för mig att jag verkligen behöver skapa bättre balans i livet. Jag har bestämt mig för att väga upp fokus och full fart på jobbet med mer ”fluff-tid” då min uppgift är att inte göra någonting.

 

Du ser redan fram emot fortsättningskursen?

– Det gör jag verkligen!  Kursupplägget med flera moduler är väldigt bra, och även om jag som person vill ha ”allt direkt” så är det bra med tid emellan för att smälta och ta till sig all teori. Om några månader kommer jag vara mer än redo för ytterligare kunskap. Jag tyckte faktiskt att kursen var så bra att jag har tipsat både min man och mina barn om baskursen. Det är oerhört värdefull kunskap som jag önskar att alla hade tillgång till.

Ta del av fler kundcase

Bättre dialog med kunskap om SCARF

Bättre dialog med kunskap om SCARF

Mats Ståhl Elgström är socialchef i Norrtälje kommun. När han tillträdde för ett par år sedan satsade ledarstrukturen på ett bättre arbetsklimat genom en kurs i SCARF-modellen. I över 30 år har Mats Ståhl Elgström arbetat inom socialtjänsten. När han började som...

Vad är du intresserad av?

Baskurs i neuroledarskap

Företagsintern utbildning

Workshop & Labb

Konsultuppdrag