|

Neuroledarskap bygger och bevarar relationer

8 dec, 2016 | Baskurs neuroledarskap

Per Hed, du jobbar som arbetsmarknadschef på Avesta kommun och går just nu Neuroledarskap i Praktikens baskurs. Hur kommer det sig att du ville gå en utbildning i neuroledarskap?

– Jag har sedan tidigare utbildat mig i Neuro Lingvistisk Programmering (NLP) och Neuro Semantics (SC) och ville genom denna utbildning lära mig mer om vad den senaste hjärnforskningen säger.

Har kursen bjudit på några spännande insikter?

– Allt jag lär mig kommer över tid ha en given plats. Men det som fastnade direkt var de olika modellerna som handlar om hur jag ska ge min hjärna tillräckligt med näring för att ha tillgång till alla mina resurser när jag som bäst behöver det. För att kunna vara i min ”sweetspot” vid rätt tillfällen behöver jag exempelvis se till att hjärnan har fått tid för reflektion och vila.

Har du omsatt någon nu kunskap i praktiken redan nu?

-Modellen ”SCARF”, som ger en god förståelse för vad som triggar hotresponsen hos oss människor använder jag flitigt för att bygga och bevara relationer.

Vem skulle du tipsa att gå den här kursen?

– Alla! Kommunikationen med sig själv och andra blir uppgraderad och tydligare och det kan alla nytta av både privat och professionellt.

Ta del av fler kundcase

Bättre dialog med kunskap om SCARF

Bättre dialog med kunskap om SCARF

Mats Ståhl Elgström är socialchef i Norrtälje kommun. När han tillträdde för ett par år sedan satsade ledarstrukturen på ett bättre arbetsklimat genom en kurs i SCARF-modellen. I över 30 år har Mats Ståhl Elgström arbetat inom socialtjänsten. När han började som...

Vad är du intresserad av?

Baskurs i neuroledarskap

Företagsintern utbildning

Workshop & Labb

Konsultuppdrag