|

Maria Skanselid tar med neuroledarskap till jobbet

25 nov, 2016 | Baskurs neuroledarskap

Maria Skanselid, du är en av deltagarna i höstens grundkurs i neuroledarskap. Var jobbar du och vad gör du på jobbet?

– Jag jobbar som Senior Project Manager på Ericsson. Just nu är jag ansvarig för kompetensutveckling/lärande i ett IT-transformationsprojekt hos kund.

Hur kommer det sig att du valde att gå kurs i neuroledarskap?

– Jag blev tipsad om kursen av en person som hade gått den tidigare, och när jag läste på om kursen blev jag nyfiken. På min arbetsplats så strävar vi efter att vara själv-organiserande, innovativa och flexibla på en föränderlig marknad. Det kändes som att den här kursen mappade in bra på det: Att lära sig att leda sig själv och andra enligt hjärnans principer.

I skrivande stund är du lite drygt halvvägs igenom kursen. Kan du ge ett exempel på något du fick med dig från det första kurstillfället som du redan omsatt i praktiken på din arbetsplats?

– På första kurstillfällen så pratade vi bland annat om Dr. Dan Siegels ”Healthy Mind Platter”. Modellen beskriver de olika tillstånd som våra hjärnor behöver för att fungera effektivt. Fokuserat tänkande behöver bland annat varvas med ”slapptid” och ”social tid”. Det är när vi tillgodoser hjärnans behov som vi också kan kläcka de goda idéerna, ta bra beslut och jobba mer effektivt. Detta är något som jag bland annat har försökt ta hänsyn till i frågan när och hur jag planerar möten. (Eller kanske väljer att inte planera möten!)

Är det något som har berört dig särskilt eller någon stor insikt som landats?

– Jag har inte hållit på med meditation tidigare. Under kursen har jag fått upp ögonen för det och det är jag väldigt glad för.

Ta del av fler kundcase

Bättre dialog med kunskap om SCARF

Bättre dialog med kunskap om SCARF

Mats Ståhl Elgström är socialchef i Norrtälje kommun. När han tillträdde för ett par år sedan satsade ledarstrukturen på ett bättre arbetsklimat genom en kurs i SCARF-modellen. I över 30 år har Mats Ståhl Elgström arbetat inom socialtjänsten. När han började som...

Vad är du intresserad av?

Baskurs i neuroledarskap

Företagsintern utbildning

Workshop & Labb

Konsultuppdrag