|

Jag lärde mig att ge hjärnan utrymme

11 jul, 2016 | Baskurs neuroledarskap

I höstas gick Gita Bolt Neuroledarskap i Praktikens femdagars grundkurs. Till vardags driver hon företaget YESbox Talent tillsammans med Kicki Molin och erbjuder digitala verktyg för medarbetarutveckling och motivation.

Gita, hur kommer det sig att du valde att gå femdagarskursen i höstas?

– Jag är superintresserad av hjärnan och hur vi människor fungerar. Min kollega Kicki har utvecklat ett verktyg för medarbetarundersökningar som bygger på SCARF och den här kursen var ett ypperligt tillfälle för mig att lära mig teorin bakom modellen.

Vilken var den enskilt störst ahaupplevelsen du fick under kursen?

– För mig var det väldigt givande att få svart på vitt att hjärnan faktiskt behöver lek och vila för att må bra. Avkoppling är inte ”nice to have” och något man kan ägna sig åt i den utsträckning man hinner utan det är en ”must have”.

– Sedan var det förstås också intressant att få en förståelse för att hjärnan hela tiden vill ta genvägar för att minska energiförlusten, och att det leder till att vi skapar fördomar och drar förhastade slutsatser.

Kan du sätta fingret på någon beteendeförändring hos dig själv som ett resultat av kursen?

– Lite på samma tema som ovan så har jag blivit mer noggrann med att skapa utrymme för hjärnan. Jag låter den dagdrömma ibland eftersom jag numera har koll på att det är ett sätt för den att ladda batterierna.

Vem rekommenderar du att gå kursen?

– Alla som vill lära sig mer om hur hjärnan fungerar och som är nyfiken på att fungera bättre i sin vardag. Men framför allt bör de som jobbar med HR, eller arbetar som chefer gå kursen.

Vad ska du göra för att ta hand om din hjärna på semestern?

– Jag ska göra en massa roliga saker bara för att det är roliga och inte för att det ska leda till någonting. Om jag vill måla en tavla ska jag göra det, eller om andan faller på att följa ett krångligt recept på dubbelinbakad oxfilé med kristalliserade lingon så ska jag göra det.

Ta del av fler kundcase

Bättre dialog med kunskap om SCARF

Bättre dialog med kunskap om SCARF

Mats Ståhl Elgström är socialchef i Norrtälje kommun. När han tillträdde för ett par år sedan satsade ledarstrukturen på ett bättre arbetsklimat genom en kurs i SCARF-modellen. I över 30 år har Mats Ståhl Elgström arbetat inom socialtjänsten. När han började som...

Vad är du intresserad av?

Baskurs i neuroledarskap

Företagsintern utbildning

Workshop & Labb

Konsultuppdrag