Eva föreläser på Businesswomen.se

21 jun, 2017 | Inspiration & Poddar

För några veckor sedan var Eva Hamboldt inbjuden till affärsnätverket Businesswomen.se för att föreläsa om hur digitaliseringen påverkar hjärnan. Nätverket drivs av entreprenören Charlotta Lundin som arbetar med talangutveckling på olika sätt samt driver kontorshotellet TheLoft som ligger vid Fridhemsplan.

Charlotta, hur kommer det sig att ni bjöd in Eva att föreläsa för era medlemmar?

– Digitaliseringen är något som påverkar oss alla på en rad olika sätt. Från hur man arbetar i organisationen till hur personalen mår och presterar och hur vi påverkas av att ständigt vara uppkopplade. Vi ville bjuda på kunskap om hur det påverkar hjärnan och då var Eva en perfekt föreläsare.

Vilken var din key take-away från Evas presentation – vad gav mersmak?

– Att vi människor behöver fysiska möten; vi behöver få träffa varandra för att må bra. Digitaliseringen gör att det rationaliseras bort allt mer och där behöver vi tänka till. Det var också intressant att förstå att hjärnan uppfattar mångfald som något hotfullt. Framgångsrikt mångfaldsarbete förutsätter därför mer jobb och en större medvetenhet än man kanske förstår.

Hur fick du idén till Businesswomen.se?

– Som så många andra affärsidéer bottnade det i ett egenupplevt behov och det startade med att jag skapade den site som jag själv alltid hade saknat. När jag och Caroline Engman startade karriärnätverket ville vi skapa en plats för kvinnor att träffas, hjälpa varandra och få inspiration. Men det handlar inte bara om att skapa möten, utan även om att synliggöra kandidater och förmedla insikter.

Vilken är nyttan för mig som anställd att vara med i ett karriärnätverk?

– Jobbar man länge på samma företag är det lätt att ens professionella nätverk inte utökas. Och ett växande nätverk är ovärderligt när man vill vidare i karriären. Vår vision är att bli det självklara nätverket för talangfulla kvinnor och för HR-avdelningar i framkant. Man knyter kontakter och bygger goda relationer över tid, vilket leder till spännande karriärmöjligheter och bra rekryteringar.

 Vi tackar Charlotta och deltagarna för inbjudan och besöker gärna fler nätverk. Följ länken för att läsa mer om businesswomen.se

Nyfiken på Neuroledarskap? Registrera dig för vårt nyhetsbrev →

En gång i månaden delar vi med oss av kunskap och berättar om hur våra kunder använder neuroledarskap för att utveckla sina organisationer.

Våra senaste blogginlägg

Det är som det är, och det är bra också

Det är som det är, och det är bra också

Evas ledare i nyhetsbrevet för november När jag sitter i coaching-samtal hör jag ofta kommentarer som: "Jag skulle behöva bli bättre på att acceptera saker jag inte kan göra något åt”. Men jag hör också: ”Sådana beteenden kan jag absolut inte acceptera”. Och jag kan...

Kraften i ett generativt samtal

Kraften i ett generativt samtal

Lars-Johans ledare i nyhetsbrevet för oktober För ett par veckor sedan hade jag ett intressant samtal med några kollegor. Vi ställde oss frågan hur vi som konsulter i högre utsträckning skulle kunna agera utifrån ett högre syfte (purpose) om hållbar utveckling i...

Poddtips: Eva gästar Failpodden

Poddtips: Eva gästar Failpodden

Eva gästar Per Nåtby och Jacob Kihlbaum i Failpodden och svarar på frågor som: Varför skyr vi misslyckanden?Vad är det som händer i kroppen?Kan vi programmera om hur vi reagerar och agerar på misslyckanden? Lyssna på avsnittet →