Ledig – med rätt att vissla

5 sep, 2017 | Neuroledarskap

När jag klev in i semestern i sommar gjorde jag det med avsikten att ge hjärnan så mycket skärmfri tid som möjligt. Datorn ville jag inte ha att göra med överhuvudtaget. Mobilen kunde jag tänka mig att använda lite grann, men bara för att lägga upp härliga bilder som handlade om lek och semester på Instagram.

Anledningen till mitt beslut var att jag framåt midsommar kände mig rejält trött i hjärnan. Jag hade svårt att fokusera på en sak i taget och utan att jag egentligen visste hur det gick till så hade jag plötsligt mängder med fönster öppna på datorn samtidigt. Men det tydligaste tecknet på att min hjärna behövde vila var ändå att jag inte var på särskilt gott humör. Jag skrattade inte lika ofta som jag brukar och jag kunde inte ens komma ihåg när jag visslade sist. Huruvida jag visslar eller inte är en tydlig temperaturmätare för mitt mående och temat för sommaren blev därför att hamna i ett känslomässigt och mentalt tillstånd som lockar fram impulsen att vissla.

Jag skrev autosvar på alla mina mejlboxar och inledde semestern med en utlandsresa. Efter två veckor med vandring, bad och turistande började jag komma ner i varv och när jag sedan kom hem till mina hus- och trädgårdsprojekt valde jag aktivt att monotaska. Jag gjorde en sak i taget. I takt med att dagarna gick kände jag mig allt lekfullare och mer närvarande och det fysiska arbetet gjorde att jag har sovit väldigt gott på natten.

För ett par veckor sedan var jag inne och köpte träolja på Bygg Ole. På vägen ut passerade jag en man som log stort emot mig och jag insåg plötsligt att jag hade visslat högt där jag gick i stövlar och shorts. Vilken härlig känsla! Nu känner jag mig motiverad att möta hösten och är nyfiken på alla spännande människor jag kommer att möta.

Nyfiken på Neuroledarskap? Registrera dig för vårt nyhetsbrev →

En gång i månaden delar vi med oss av kunskap och berättar om hur våra kunder använder neuroledarskap för att utveckla sina organisationer.

Våra senaste blogginlägg

Tillväxtparadoxen – och styrkan i den lilla gruppen

Tillväxtparadoxen – och styrkan i den lilla gruppen

Lars-Johans ledare i nyhetsbrevet för augusti Under augusti har jag lärt känna två nya organisationer, som båda växer snabbt. De är måna om att tillväxten inte ska skapa klyftor mellan teamen, där människor i organisationen slutar relatera till varandra. För när det...

För mig själv, men inte ensam

För mig själv, men inte ensam

Evas ledare i nyhetsbrevet för juli Jag står i skrivande stund mitt i klivet över tröskeln till ännu en sommarledighet. Snart lämnar jag alla tankar på jobb för att hänge mig åt det jag vill fokusera på just nu: återhämtning och att fylla på med ny energi för att må...

Effektiva team har ett gemensamt syfte

Effektiva team har ett gemensamt syfte

Lars-Johans ledare i nyhetsbrevet för maj Jag får regelbundet uppdrag som handlar om att coacha team eller ledningsgrupper. En vanlig ingrediens i dessa uppdrag är att bidra till att teamet enas kring sitt syfte. Varför man finns och ska samverka som grupp. Forskning...