Vem är välkommen på din scen?

29 mar, 2017 | Neuroledarskap

Tänk dig att du sitter och kör bil. Om du vet vart du är på väg, och har kört just den där vägen flera gånger tidigare, är det inga problem för dig att både ha på musik och att prata med den som sitter bredvid dig samtidigt. Men om du ställs inför något nytt. Kanske att du ska navigera dig igenom en för dig ny stad med mycket trafik, vägarbeten och enkelriktade gator. Då kan du förmodligen inte koncentrera dig på samtalet, utan behöver lägga hela din mentala bandbredd på att hitta.

Och att vi upplever det på det här sättet är inget konstigt. Det är så hjärnan är konstruerad. I boken Hjärnan på jobbet dyker David Rock ner i det här i detalj och berättar hur vi kan få bättre utväxling av våra hjärnor i olika situationer på jobbet.

I boken pratar David Rock om arbetsminnet som en scen. Det finns begränsad plats på scenen och därför gäller det att vara noga med vem man väljer att släppa upp. Om man ger vem som helst tillstånd att kliva in när som helst finns det en stor risk att det som är viktigast hamnar i skymundan. Du tappar fokus på det som är viktigast!

Fundera på hur det ser ut i ditt liv? Vad är det som tränger sig upp på scenen och stjäl fokus? Det kan vara allt från mejlen som plingar till den där kunden eller kollegan som gärna ringer flera gånger om dagen för att bolla idéer. För att du ska kunna använda din hjärna på ett optimalt sätt är det viktigt att komma ihåg att dina medvetna tankar är en värdefull och ändlig resurs som du ska vara rädd om. Ingen utan VIP-pass får lov att beträda din scen.

Något annat som är bra att veta är att vissa tankeprocesser tar upp mer mental bandbredd än andra. Exempelvis kräver det mycket kraft att prioritera. David Rock tipsar därför om att vi ska inleda vår dag med att prioritera snarare än att omedelbart kasta oss in i mejlboxen. Det är också gynnsamt att planera in de saker som kräver mycket uppmärksamhet till en tid på dygnet när vi känner oss alerta och fräscha i sinnet. Och att varva olika aktiviteter som kräver olika sorters tänkande med varandra. Då håller vi hjärnan pigg längre.

Vill du lära dig mer tipsar vi dels om att läsa boken ”Hjärnan på jobbet” eller gå någon av våra kurser. Här kan du kan läsa mer om vårt kursutbud. Ta kontakt med oss om du vill att vi skräddarsyr en utbildning till er organisation.

Nyfiken på Neuroledarskap? Registrera dig för vårt nyhetsbrev →

En gång i månaden delar vi med oss av kunskap och berättar om hur våra kunder använder neuroledarskap för att utveckla sina organisationer.

Våra senaste blogginlägg

En ljusnande framtid är vår – om vi har tillit

En ljusnande framtid är vår – om vi har tillit

Evas ledare från nyhetsbrevet i december 2021 Idag börjar ljuset återvända till Sverige. Igår klockan 16.58 inföll nämligen årets vintersolstånd. Det innebär att solen går ned 1 minut senare idag än igår. Det innebär också att det nu kommer att ljusna lite dag för...

Välgörande tvivel överbryggar ”Vi & Dom”

Välgörande tvivel överbryggar ”Vi & Dom”

Evas ledare från nyhetsbrevet november 2021 Under årens lopp har jag många gånger funderat på det mänskliga "vi & dom"-dilemmat som vi så ofta fastnar i på våra arbetsplatser, och som bland annat baseras på hjärnans preferens för det som är igenkännbart, eftersom...

Status med livet som insats

Status med livet som insats

Evas ledare i nyhetsbrevet oktober 2021 För ett tag sedan, när jag en lördagsmorgon läste tidningen över en kopp kaffe, tog jag del av två starka berättelser. Båda på samma tema, men de utspelade sig i olika tidsepoker. Det var dråpliga historier, men framför allt...