Låter du gamla vanor fatta dina beslut?

11 maj, 2017 | Neuroledarskap

Alla har dem men ingen vill kännas vid dem. Och lika enkelt som det är att se dem hos andra, lika svårt är det att varsebli dem hos sig själv. Jag pratar om fördomar. Inom neuroledarskap kallar vi dessa undermedvetna drivkrafter för bias och de styr våra beslut om vi inte aktivt tar steg för att undvika det.

Eftersom vårt medvetande inte har tillgång till dessa nedärvda sanningar, som i bland tar sig uttryck som fördomar, behöver vi hjälpa varandra i perspektivtagande och ifrågasättande. Vi behöver lurpassa på varandras hjärnor när vi befinner oss i utmanande beslutsprocesser, så att vi inte agerar utifrån autopiloten.

Men bias är inte bara av ondo. I många sammanhang har vi nytta av det automatiserade tänkande som snabbt låter oss se mönster och fatta beslut utan att behöva tänka. På den tiden då vi befann oss i en värld, och titt som tätt ställdes inför fysiska hot, var det avgörande för vår överlevnad. Idag har vi exempelvis nytta av att snabbt reagera på en orm i gräset, i fall det skulle vara en huggorm.

Men lika användbart som det automatiserade tänkandet kan vara, lika skadligt är det när vi låter den reflexiva hjärnan ta över i beslut som kräver att vi resonerar, reflekterar, ifrågasätter och utmanar. Om vi inte stannar upp finns det en risk att vi fattar beslut innan vi har all information, eller att vi fattar beslut för att undvika upplevda, och ibland inbillade hot.

Mångfald är ett område som de flesta kommer att tänka på när vi pratar om bias. En klassiker i sammanhanget är när vi gör det trygga valet när vi rekryterar eller att kvinnor som arbetar i en roll eller bransch som traditionellt sett varit mansdominerad möter motstånd i den egna organisationen och hos kunder. Nyckeln till att utmana och arbeta förbi bias är inte att förneka att fördomar finns. Förnekelse leder tvärtemot till skam och att arbete med mångfald på en arbetsplats snarare leder till konflikter.

Idag förändras världen snabbt, och det innebär att det aldrig har varit viktigare att titta på sig själv och omvärlden utifrån nya perspektiv. Gamla hjulspår kommer inte leda till framgång. Med hjälp av neuroledarskap kan du få verktyg som hjälper dig att koppla på kognition vid rätt tillfällen och även skapa processer i organisationen som stöder bra beslutsfattande.

Nyfiken på Neuroledarskap? Registrera dig för vårt nyhetsbrev →

En gång i månaden delar vi med oss av kunskap och berättar om hur våra kunder använder neuroledarskap för att utveckla sina organisationer.

Våra senaste blogginlägg

Omfamna din inre tonåring (med en nypa reflektion)

Omfamna din inre tonåring (med en nypa reflektion)

Evas ledare i nyhetsbrevet för januari För ett par veckor sedan hade jag den stora förmånen att få prata för årskurs 8 och 9 på en internationell skola i Stockholm. De startade sin termin med Brain Awareness Week och jag kom laddad med Dr. Daniel Siegels forskning om...

Det är i rytmen det avgörs

Det är i rytmen det avgörs

Evas ledare i nyhetsbrevet för december Under året som gått har jag funderat en del. Jag har haft tillfälle att möta mig själv som människa lite mer än annars, och jag har reflekterat kring mig; mitt liv och min yrkesmässiga gärning. Jag har ställt mig frågor som...

Det är som det är, och det är bra också

Det är som det är, och det är bra också

Evas ledare i nyhetsbrevet för november När jag sitter i coaching-samtal hör jag ofta kommentarer som: "Jag skulle behöva bli bättre på att acceptera saker jag inte kan göra något åt”. Men jag hör också: ”Sådana beteenden kan jag absolut inte acceptera”. Och jag kan...