Dags att fimpa feedback?

29 nov, 2017 | Feedbackrevolutionen

Du har säkert också hört någon säga: Det är viktigt att kunna ge och ta konstruktiv feedback. Kanske att du till och med sagt det själv? Men om du har läst mina tidigare nyhetsbrev så hoppas jag att du vid det här laget redan är övertygad om att den enda ”feedback” vi behöver från andra människor är uppskattning. En kärleksfull gest som stärker och förenar är det enda budskap vi kan ge till- och ta emot från varandra.

Genom evolutionen har kommunikation mellan människor primärt handlat om att stärka oss själva och varandra. Gruppen har varit ett viktigt supportsystem för oss, och därför har det varit avgörande för oss att känna oss kompetenta och att ha en tydlig roll i gruppen. En känsla av trygghet och samhörighet har gjort gruppen framgångsrik och säkrat dess överlevnad. Och även om jorden hunnit snurra åtskilliga varv sedan vi levde i grottor har våra moderna hjärnor fortfarande samma behov av att känna trygghet och tillit i gruppen.  Men när vi börjar ge varandra feedback istället för att samtala och mötas i samhörighet så kompromissas den bort.

När började vi egentligen tro på att det vi bäst behöver höra är vad vi gör fel? Eller hur vårt beteende drabbar någon annan negativt? Jag har funderat en hel del över hur vi har hamnat där vi är idag och har landat i att sättet vi möter varandra till stor utsträckning handlar om att vi hanterar ledarskap och kommunikation utifrån ett arv från industrialismen. Feedback fungerar utmärkt för att styra och reglera mekaniska system, men det är ett ytterst olämpligt sätt att leda människor. När instrument för självledarskap baserade på systemvetenskap sätts i händerna på de grottmänniskor vi fortfarande är, är det inte konstigt att det uppstår konflikt.

Samtalen vi har på våra arbetsplatser behöver vara meningsfulla för att bygga tillit. De behöver tillföra värde och trygghet.

Nyfiken på Neuroledarskap? Registrera dig för vårt nyhetsbrev →

En gång i månaden delar vi med oss av kunskap och berättar om hur våra kunder använder neuroledarskap för att utveckla sina organisationer.

Våra senaste blogginlägg

Impulskontroll är framtidens superkraft

Impulskontroll är framtidens superkraft

Evas ledare i nyhetsbrevet september 2021 Den 30 september har det, enligt den gregorianska kalendern, gått 273 dagar av året. Just det här året är det även på sätt och vis dag 1. Då genomförs nämligen ett "upphävande av föreskrifter och allmänna råd om särskilda...

Hur ska det gå för Messi?

Hur ska det gå för Messi?

Lars-Johans ledare från nyhetsbrevet augusti 2021 En av de mindre viktiga nyheter jag tog del av under sommaren var den om att världens kanske främste fotbollsspelare skulle byta klubb. Men även om det knappast är någon stor olycka som drabbat Messi, som nu alltså...

Sommarens andetag

Sommarens andetag

Evas ledare i nyhetsbrevet juni 2021 För tre år sedan var jag tvungen att ända livet för Dante, min älskade hund och trogna följeslagare. I nästan samma stund som han slutade andas fick jag besvär med min andning. Det var som om jag helt plötsligt saknade en lunga och...