Kicki Molin driver företaget YESbox Talent som bland annat erbjuder medarbetarundersökningar som bygger på SCARF-modellen. Hon arbetade som chef och vd i många år, var med och ledde flera stora förändringsresor, och blev vid flertalet tillfällen varse att det var svårt att få med medarbetare på tåget. Det var tydligt att hennes energi och välvilja inte räckte hela vägen fram.

När Kicki kom i kontakt med neuroledarskap, och läste David Rocks bok Hjärnan på jobbet, insåg hon att han hade identifierat de pusselbitar som hon hade saknat i sitt ledarskap.

– Hjärnan på jobbet fick mig att börja utforska neuroledarskap och jag deltog på NeuroLeadershipSummit i London 2013. Det var en otroligt inspirerande vecka och jag kände att det här var något jag skulle bygga vidare på.

Något som fastnat hos Kicki var det David Rock sagt om att i takt med att världen blir allt mer komplex så blir det ännu viktigare att ta vara på allas hjärnor inom organisationen. Företag idag har inte råd att låta någon växla ut mindre än sin fulla potential, allra helst i samarbete med andra.

– Hos mig landade det väldigt rätt eftersom jag exempelvis alltid ogillat idén med ”talangprogram”. Det skapar stress över att inte ha blivit vald hos många, och de som blir utvalda blir stressade av möjligheten att bli petad från den utvalda skaran. Det skapar med andra ord inte goda förutsättningar för någon hjärna.

När Kicki kom hem från London utvecklade hon en helt ny modell för medarbetarundersökningar med SCARF-modellen som utgångspunkt. Verktyget hjälper chefer att stötta alla teammedlemmar så att medarbetare kan ta tillvara sin bästa talang. Det lägger grunden till bra samarbete och kreativitet och underlättar vid förändring.

– Traditionellt sett gör många företag i bästa fall en medarbetarundersökning om året och det är ofta stora enkäter. Medarbetarna tröttnar innan de kommer till slutet, och eftersom deras svar färgas av hur de känner får man ändå inte veta vad de faktiskt tycker oavsett hur många analyser man gör.

Genom att byta ut den traditionella medarbetarundersökningen mot YESbox Talents Pulsmätning får verksamheten fler kontrollpunkter och ett utgångsläge att styra ifrån.

– Undersökningen visar om man har en bra grundkultur och inom vilka områden man behöver fokusera på för att få medarbetarna att må och prestera bättre. Och när de vill transformera ledarskapet samarbetar jag med Eva Hamboldt.