Känner du dig stressad? Eller har du stressade medarbetare? För de flesta av oss är svaret ja. Åtminstone under perioder i livet.

Stress under en kort tid då och då är inte farligt. Däremot finns det forskning som visar att det är skadligt både för kroppen och hjärnan att leva med ett stresspåslag under en längre tid. Stress orsakar både högt blodtryck och högt blodsocker. Det hämmar också återväxten av hjärnceller i hippocampus ,vilket leder till försämrad minnes- och inlärningsförmåga.

Men ett hektiskt liv behöver inte innebära att du går med ett konstant stresspåslag. När du förstår stressens mekanismer, och lär dig vad som utlöser den, blir det enklare att förhålla dig till din egen och andras stress.

Den 26 oktober, mellan 09.30-16.30, håller vi workshop i Stockholm om stress och pratar om vad som faktiskt händer i hjärnan och kroppen när vi upplever stress på jobbet och i privatlivet. Under dagen får du lära dig att identifiera dina egna stressorer, det som får dig att ”gå igång”, och dina reaktionsmönster. Du får också med dig neurovetenskapliga verktyg som du, med lite träning, kan använda för att inte sugas med i dina reaktioner.

Dagen leds av Eva Hamboldt och är upplagd enligt en metodik som möter hjärnans principer för lärande. Bland annat genom upplevelsebaserad pedagogik och att arbeta med verkliga case från arbetsplatsen.

Kostnad: 1 495 SEK, exklusive moms.
Skicka ett mejl till info@neuroledarskapipraktiken.se för anmälan eller mer information.